Xaveer en Nadine

xaveer+nadine

Hallo wij zijn Xaveer en Nadine.

Xaveer werkt voor de technische dienst van de stad Mechelen en staat in voor herstellingen aan metalen constructies van allerlei soort.  Hij is een handige Harry op allerlei gebied en knutselt graag in zijn vrije tijd. Reparaties van fietsen en hernieuwbare energie boeien hem erg.  Regelmatig trekt hij de natuur in en zoekt het avontuur op, dit in binnen- en buitenland, met de fiets, te voet, op het water, in de sneeuw, het doet hem allemaal deugd.

Nadine werkt part time als boekhoudster en part time als therapeute en yoga lesgeefster. Ze heeft veel aandacht voor gezondheid in het algemeen. Ze is verzot op de Ayurvedische vegetarische keuken.  Ze trekt ook regelmatig de natuur in, al wandelend of al fietsend. Ze geniet van het werk in de tuin.  Yoga blijft echter haar passie, een stilte ruimte binnen het project X is dan ook haar stille wens.

Cohousing zit al sinds geruime tijd in onze gedachten. We bezochten heel wat sites en waren enthousiast over de ideeën binnen elk project. De gedachten kregen een plaats binnen ons hart, echter de juiste plaats en/of moment ontbraken nog. We besloten dat het op een bepaalde tijd wel op ons pad zou komen. Tot onlangs een vriendin vertelde over het Gummarhushof. We werden erg gecharmeerd door dit Mechelse samenwoonproject. Veel van onze ideeën en wensen komen er in samen. De buren die men vooraf leert kennen, een ecologische en energiezuinige woning, auto en wasmachine delen, meer fiets dan file, niet ver van het centrum, gezamenlijke ruimtes, grote groene binnenplaats, zon en licht,…

Ook al heeft ieder z’n eigen benadering, het geeft een fijn gevoel om bij een groep mensen te komen die bezorgd zijn om elkaar en de ander, de know – how en ondersteuning samen delen, zodat we sterker worden als groep.

Het individuele wordt ingeruild voor het sociocratische aspect. Voor ons mag deze site uitgroeien tot een plek van echte verbondenheid.

 

Advertenties