Tom en Leander

Tom en LeanderIk ben Tom. Sedert enkele jaren ben ik 100% zelfstandige en hou ik me bezig met alles wat op één of andere manier met ruimtelijke ordening en stedenbouw te maken heeft. Ik ben gefascineerd door de wijze waarop steden groeien en zoek naar manieren om ze zo in te richten en te organiseren dat ze echt een plek kunnen zijn waar mensen zich thuis voelen. Ik reis dan ook graag de wereld rond om te zien hoe andere mensen dat doen. Mijn fiets is daarbij mijn meest dierbare en trouwe reisgenoot.

Leander is mijn zoontje (in co-ouderschap) en is verzot op The Ghost Rockers, The Power Rangers, Pokemon, alle kleuren van de regenboog, fietsen, voetballen, breakdance, en de chiro. (en ook van zijn knuffels, voetballen, prinsen en prinsessen, boeven en agenten, verhalen vertellen, basketten, gitaar spelen, … ). Hij is een enthousiaste jongen van bijna 7 die honderduit kan vertellen …

Ik hou van uitdagingen en zet graag mijn schouders ergens onder, en dan liefst voor 200%.

Al van toen ik een jaar of 18 was droomde ik ervan om met een groepje vrienden een oud industrieel pand te bewonen. We zijn nu iets meer dan 30 jaar verder en stilaan zie ik de kans om die droom ook echt te realiseren.

Ik lust ongeveer alles en ben ook op culinair gebied een beetje een ontdekkingsreiziger. Als je mij achter het kookvuur zet tover ik graag een gerechtje uit de wok met inspiratie uit Thailand, Japan, China, Afrika en het eigen Belgenland. Leander begint het meeste te glunderen van frietjes, een ijsje en koekjes (welk kind niet ?) en is daarnaast dol op broccoli, worteltjes en kip van de markt.

In Mechelen vind ik rust op het terras van de Gouden Vis, langs de opengelegde Melaan, het Dijlepad en de tuin van het OH!. Leander vertoeft het liefst op de het gele mannetje aan het Sint-Romboutskerkhof, crosst met zijn fietsje langs de Dijle en over de Lamotbrug en is niet weg te slagen uit het zwembad van de Nekkerpool.

Als ik de lotto zou winnen … dromen mag, maar liever gewoon genieten van het nu.

Advertenties