Sophie, Bart en Roselien

RoselienSophieBart2vierkant.png

Hallo, wij zijn Roselien, Sophie en Bart. Geboren en getogen in en rondom Brussel en in 2004 in Mechelen komen wonen, waar Roselien dan ook is geboren in 2009.

Ik, Sophie, heb als sociaal-cultureel werker heel wat watertjes doorzwommen, vrijwilligerswerk in Thailand gedaan, op een centrum algemeen welzijn gewerkt waar ik vormingen gaf aan jongeren, op de jeugddienst van een Brusselse gemeente gewerkt en in Sint-Joost-ten-Node een jeugdcentrum mee uit de grond gestampt. Na de geboorte van Roselien, besloot ik een ommezwaai te maken en ben ik bij Thomas More een opleiding interieurvormgeving gaan volgen. Iets wat mij eigenlijk altijd al interesseerde. Sindsdien heb ik in een aantal architectenbureaus gewerkt en ben ik momenteel aan de slag bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in keukens, badkamers en interieurinrichting op maat.

Ik reis heel graag, zowel ver van huis als dichtbij, hou van een goeie mix van natuur, cultuur en architectuur. Een citytrip naar Parijs of Praag, met de rugzak Zuidoost-Azië doorkruisen of met de fiets door Nederland of Zweden trekken, het is allemaal spek voor mijn bek. Als ik er de tijd voor heb, lees ik graag een boek, los ik in kranten en magazines altijd de sudoku’s op, speel graag gezelschapsspelen en bekijk graag een film of serie.

Ik, Roselien ben 7 jaar, ik zit op school in Villa Zonnebloem in het tweede leerjaar bij Julie. Ik teken en knutsel graag, ik doe klassiek-, jazz- en waterballet (al noemen ze dat laatste nu aquadans) en ik ga naar de scouts. Ik kijk heel graag filmpjes, speel ook graag spelletjes op de tablet, maar lees ook graag en ben gek van de hoorspelen van het Geluidshuis. Sinds kort doe ik ook yoga. Ik woon heel graag in het huis waar we nu wonen, maar ik kijk ook uit naar het samenwonen in Gummarushof omdat er veel andere kinderen zijn en we een grote tuin gaan hebben waar misschien ook wel een trampoline in komt.

Ik, Bart, ben elektronicus van opleiding en werk nu in een bedrijf dat gespecialiseerd is in de integratie van audio- en video-oplossingen in bedrijven, scholen en allerlei overheidsinstanties waar ik allerlei apparatuur configureer en programmeer.

De grote passie in mijn leven is zonder twijfel muziek. Ik heb altijd veel muziek beluisterd, concerten bijgewoond en ben ook actief met muziek bezig. Ik heb mezelf rond mijn 20e gitaar leren spelen en ben sinds een paar jaar bassist bij Once, een Mechelse covergroep.

Ik heb een zwak voor alles wat met techniek te maken heeft en zit dus graag aan vanalles te prutsen, blaas defecte apparaten graag nieuw leven in of maak nieuwe dingen met recuperatiemateriaal. Ik heb in Mechelen destijds een opleiding meubelmakerij gevolgd in avondschool met de bedoeling een deel van ons meubilair zelf in elkaar te knutselen. Ik zit meestal met een hoop projectjes in mijn hoofd (een drone in elkaar knutselen, een fiets waar je elektriciteit mee kan opwekken, een kast waar je veel CD’s, platen en boeken in kan steken), maar de uitvoering laat meestal wat op zich wachten. Ik ga ook heel graag op reis en hou erg van het buitenleven. Als ik Roselien naar het scoutskamp breng, moet ik me altijd inhouden om er zelf mijn tent niet op te slaan. Slapen in tenten, vuur maken en er op koken, vanalles in elkaar sjorren,… eens scout, altijd scout, zeker?

Cohousen trekt ons aan omdat we denken dat het het ideale antwoord is op de steeds individualistischer wordende consumptiemaatschappij. Ook hoe we, met respect voor ieders privacy en zonder er een hippie-commune van te maken, met zo’n diverse groep gaan samenwonen waardoor we zoveel als mogelijk samen gaan delen, van elkaar leren, ruimte optimaal, milieubewust en efficiënt gaan gebruiken en elkaar op verschillende vlakken zullen aanvullen, spreekt ons enorm aan.

Culinair gezien laten we ons graag beïnvloeden door verschillende smaken. We houden van exotische (Thais, Mexicaans, Japans,…) en mediterraanse keuken, maar genieten evengoed van de Belgische klassiekers of  de simpele dingen uit grootmoeders kookpot.

Als we ooit de lotto zouden winnen, zouden we de mensen in onze omgeving die het wat moeilijker hebben wat ademruimte bezorgen en een aantal projecten die ons nauw aan het hart liggen, extra steunen. Boten, grote villa’s of dure wagens interesseren ons allerminst.

Advertenties