Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 07/06/2020 Prachtige pastoriewoning te koop. De pastorie sluit aan bij het cohousingproject Gumm(arushof). We zoeken nieuwe eigenaars voor deze mooie woning; zowel particulieren als organisaties zijn welkom. De focus bij Cohousing Gumm ligt op een sociaal geëngageerde en ecologisch duurzame manier van samenwonen. De woongroep of organisatie die we zoeken als buur, zou liefst dezelfde waarden genegen zijn. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 16/04/2020 Gummarushof in een nieuw jasje. Er wordt hard gewerkt bij Gumm(arushof) dat is zeker, omdat al dit harde werk een schouderklopje verdient, hebben we onszelf een nieuwe huisstijl cadeau gedaan. Deze laten we graag in primeur aan jullie zien via deze nieuwsbrief. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 30/09/2019 We breken de boel af! Lieve familie, vrienden en sympathisanten, Onder het mom van “we breken de boel af” vliegen we er deze herfst nog eens in om onze toekomstige woonplekken op Gummarushof zoveel mogelijk te strippen. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 17/07/2019 Summervibes. Zon, vakantie, lange avonden, barbecues, terrasjes, vrienden, familie en eindelijk wat ME-time!  We zijn er weer beland, die summervibes! Ook in deze nieuwsbrief kunnen we enkel positieve vibes met jullie delen. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 28/02/2019 Nieuwe infomomenten. Kom zien, horen en beleef mee. Alle geïnteresseerden zijn welkom om kennis te maken, te horen waar we vandaag staan, om van gedachten te wisselen over cohousing, … Het uitgelezen moment om je te komen informeren en eventueel ook om je bij ons aan te sluiten. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 11/01/2019 Een gelukkig en succesvol 2019 voor iedereen! 2018 was voor ons erg intens en intensief. Veel samen nagedacht, gezucht, gesakkerd en gelachen. De boog kan nu eenmaal niet altijd gespannen staan. (…) Na overleg kwamen wat klusjesdagen op de kalender te staan in november en december 2018. Dit spaart ons wellicht kosten uit en zo zagen we mekaar nog eens in een andere context dan vergaderen. En of de stripzaterdagen een succes waren. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 14/11/2018 Waar zijn die (helpende) handjes? Gummarushof is van ons! Het is zover! Op 25 oktober 2018 hebben we de laatste units aangekocht en is de volledige Gummarussite van ons. Ook unit 7, die nog geen toekomstige bewoners kent, hebben we aangekocht.  En we hebben nog meer nieuws: we bieden nu ook een 24ste unit aan in onze cohousing.  Lees hier verder!

Nieuwsbrief 27/07/2018 Zomerkriebels!! Genieten van de zonovergoten zomer.  Vakantie, lange dagen, heerlijk weer en  samenzijn met je familie en vrienden.  Het is allemaal zo zalig!  En alsof dat nog niet genoeg is, hebben wij nog enkele heerlijke gelukzalige nieuwtjes!  Lees hier verder!

Nieuwsbrief 15/05/2018 ‘Newsflash: laatste instapmoment!!’ Lees hier verder!

Nieuwsbrief 02/03/2018 Welkom 2018! 2017 was best een druk en spannend jaar voor SamenWonen Mechelen en ons Gummarushofproject. Op 31 maart zetten we honderden handtekeningen bij de aankoop van de Gummarussite. Er kwamen enkele nieuwe gezichten bij de groep en … jammer genoeg waagden sommigen de sprong uiteindelijk toch niet… We voerden een aantal wijzigingen door aan de plannen.  De bouwcommissie van de stad ging hier gelukkig mee akkoord. 2018 wordt waarschijnlijk nog drukker en spannender. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 13/11/2017 Ondertussen in en rond Gummarushof. Zaterdag 7 oktober 2017, 8 uur in de morgen, grote activiteit aan de Kerkhoflei! Wat was er aan de hand? Samen Wonen Mechelen hield haar eerste rommelmarkt. Plaats van het gebeuren: de voormalige Sint-Gummaruskerk. Doel: de toekomstige bewoners van Gummarushof verlossen van hun overbodige spullen. Maar ook, en zeker niet onbelangrijk, kennismaken met de toekomstige buren én hen laten deelnemen aan de rommelmarkt. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 24/08/2017 Heb jij nog steeds zin? Een hele tijd geleden of nog maar onlangs, toonde jij interesse in ons cohousingproject Gummarushof. Je kwam waarschijnlijk al naar één van onze infomomenten of was misschien zelfs even kandidaat-lid. Heb jij nog steeds zin om te wonen in een dynamische buurt, om het maximale te halen uit de beschikbare ruimte, met slechts geringe impact op het milieu? Grijp dan nu die kans, want er zijn nog maar 3 units beschikbaar. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 12/04/2017 Gummarushof is van ons!!! Zo zalig om dit te kunnen schrijven. In onze vorige nieuwsbrieven hebben we het meerdere keren aangehaald. 31 maart was een kei harde deadline; het waren zeer intensieve weken om alles rond te krijgen.  Er kan veel, zeker met gebundelde krachten en YES WE DID IT. 20 units zijn er aangekocht, 2 nog in optie en 2 zijn er nog vrij. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 30/01/2017 Samen Wonen Mechelen wenst u een gezond en vredevol 2017!! Het is alweer een tijdje geleden. Onze groep in ondertussen serieus aangegroeid. We kunnen deze nieuwsbrief echt wel starten met ongelooflijk goed nieuws. 21 units van de 23 units van ons project Gummarushof zijn gereserveerd. Woehoe!!! Hopelijk horen jullie de trotsheid in ons stem 🙂 Er wordt hard, hééééél hard gewerkt om alles rond te krijgen tegen 31 maart 2017, de dag van het verlijden van de akte. Waarmee zijn we dan allemaal bezig?  Lees hier verder!

Nieuwsbrief 05/09/2016 Samenwonen Mechelen ondertekent! 5 september 2016 zal voor altijd een belangrijke datum zijn voor Samenwonen Mechelen!!!  Het zijn spannende maanden geweest: onderhandelen met het bisdom, vergaderen met de notaris, druk emailverkeer tot de laatste uren, … maar op 5 september is de handtekening gezet onder de koop-verkoopovereenkomst tussen het bisdom en 12 moedige SWM-ers.   Lees hier verder!

Nieuwsbrief 16/08/2016 Samenwonen Mechelen, het gaat vooruit! Hoeraaaaa…eindelijk nog eens een nieuwsbrief.  En er is zoveel om te vertellen dat we haast niet goed weten waar we eerst gaan beginnen. Verschillende activiteiten zijn de revue gepasseerd: we zijn op weekend geweest met heel de groep, meegedaan met de samenhuizendag of misschien heb je ons opgemerkt al picnickend in één van de mechelse parken of aan de langste veggietafel.  Met een stralende glimlach blikken we terug naar de voorbije maanden. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 01/02/2016 Samenwonen Mechelen nodigt u uit voor het derde infomoment op 14 februari 2016. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 11/01/2016 Samenwonen Mechelen heeft met de Sint-Gummarussite een plaats gevonden waar haar samenwoondromen tastbaar worden. De jarenlange voorbereiding werpt z’n vruchten af en kan stilaan worden omgezet in de praktijk. Dit jaar komt er veel in een stroomversnelling en daar zien we dan ook echt naar uit. 2016 belooft een bijzonder jaar te worden! Lees hier verder!

Nieuwsbrief 02/10/2015 Samenwonen Mechelen is op een missie: de wereld informeren over haar project. Het eerste infomoment op 24/09 was een succes, de Caputfieste hadden er dit jaar een infostand bij en de pers kwam langs. Ook de ‘Bekendmaking Aanvraag tot Stedenbouwkundig Attest’ werd vakkundig aangebracht. En het gaat verder: op 11/10 is er een tweede infomoment mèt rondleiding op de Sint-Gummarussite. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 02/09/2015 Twee weken na de eerste verspreiding van haar flyers is SamenWonen Mechelen meer dan ooit een cohousingproject in volle vaart. Lees hier verder!