Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 02/03/2018 Welkom 2018! 2017 was best een druk en spannend jaar voor SamenWonen Mechelen en ons Gummarushofproject. Op 31 maart zetten we honderden handtekeningen bij de aankoop van de Gummarussite. Er kwamen enkele nieuwe gezichten bij de groep en … jammer genoeg waagden sommigen de sprong uiteindelijk toch niet… We voerden een aantal wijzigingen door aan de plannen.  De bouwcommissie van de stad ging hier gelukkig mee akkoord. 2018 wordt waarschijnlijk nog drukker en spannender. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 13/11/2017 Ondertussen in en rond Gummarushof. Zaterdag 7 oktober 2017, 8 uur in de morgen, grote activiteit aan de Kerkhoflei! Wat was er aan de hand? Samen Wonen Mechelen hield haar eerste rommelmarkt. Plaats van het gebeuren: de voormalige Sint-Gummaruskerk. Doel: de toekomstige bewoners van Gummarushof verlossen van hun overbodige spullen. Maar ook, en zeker niet onbelangrijk, kennismaken met de toekomstige buren én hen laten deelnemen aan de rommelmarkt. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 24/08/2017 Heb jij nog steeds zin? Een hele tijd geleden of nog maar onlangs, toonde jij interesse in ons cohousingproject Gummarushof. Je kwam waarschijnlijk al naar één van onze infomomenten of was misschien zelfs even kandidaat-lid. Heb jij nog steeds zin om te wonen in een dynamische buurt, om het maximale te halen uit de beschikbare ruimte, met slechts geringe impact op het milieu? Grijp dan nu die kans, want er zijn nog maar 3 units beschikbaar. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 12/04/2017 Gummarushof is van ons!!! Zo zalig om dit te kunnen schrijven. In onze vorige nieuwsbrieven hebben we het meerdere keren aangehaald. 31 maart was een kei harde deadline; het waren zeer intensieve weken om alles rond te krijgen.  Er kan veel, zeker met gebundelde krachten en YES WE DID IT. 20 units zijn er aangekocht, 2 nog in optie en 2 zijn er nog vrij. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 30/01/2017 Samen Wonen Mechelen wenst u een gezond en vredevol 2017!! Het is alweer een tijdje geleden. Onze groep in ondertussen serieus aangegroeid. We kunnen deze nieuwsbrief echt wel starten met ongelooflijk goed nieuws. 21 units van de 23 units van ons project Gummarushof zijn gereserveerd. Woehoe!!! Hopelijk horen jullie de trotsheid in ons stem 🙂 Er wordt hard, hééééél hard gewerkt om alles rond te krijgen tegen 31 maart 2017, de dag van het verlijden van de akte. Waarmee zijn we dan allemaal bezig?  Lees hier verder!

Nieuwsbrief 05/09/2016 Samenwonen Mechelen ondertekent! 5 september 2016 zal voor altijd een belangrijke datum zijn voor Samenwonen Mechelen!!!  Het zijn spannende maanden geweest: onderhandelen met het bisdom, vergaderen met de notaris, druk emailverkeer tot de laatste uren, … maar op 5 september is de handtekening gezet onder de koop-verkoopovereenkomst tussen het bisdom en 12 moedige SWM-ers.   Lees hier verder!

Nieuwsbrief 16/08/2016 Samenwonen Mechelen, het gaat vooruit! Hoeraaaaa…eindelijk nog eens een nieuwsbrief.  En er is zoveel om te vertellen dat we haast niet goed weten waar we eerst gaan beginnen. Verschillende activiteiten zijn de revue gepasseerd: we zijn op weekend geweest met heel de groep, meegedaan met de samenhuizendag of misschien heb je ons opgemerkt al picnickend in één van de mechelse parken of aan de langste veggietafel.  Met een stralende glimlach blikken we terug naar de voorbije maanden. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 01/02/2016 Samenwonen Mechelen nodigt u uit voor het derde infomoment op 14 februari 2016. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 11/01/2016 Samenwonen Mechelen heeft met de Sint-Gummarussite een plaats gevonden waar haar samenwoondromen tastbaar worden. De jarenlange voorbereiding werpt z’n vruchten af en kan stilaan worden omgezet in de praktijk. Dit jaar komt er veel in een stroomversnelling en daar zien we dan ook echt naar uit. 2016 belooft een bijzonder jaar te worden! Lees hier verder!

Nieuwsbrief 02/10/2015 Samenwonen Mechelen is op een missie: de wereld informeren over haar project. Het eerste infomoment op 24/09 was een succes, de Caputfieste hadden er dit jaar een infostand bij en de pers kwam langs. Ook de ‘Bekendmaking Aanvraag tot Stedenbouwkundig Attest’ werd vakkundig aangebracht. En het gaat verder: op 11/10 is er een tweede infomoment mèt rondleiding op de Sint-Gummarussite. Lees hier verder!

Nieuwsbrief 02/09/2015 Twee weken na de eerste verspreiding van haar flyers is SamenWonen Mechelen meer dan ooit een cohousingproject in volle vaart. Lees hier verder!

Advertenties