Linde en Fred

fred-en-linde-g-hof

Ik, Linde (° 1977), breng al zowat mijn hele leven op bontgekleurde scholen door; eerst als leerling ‘in de mijncité’, later als leerkracht en zorgcoördinator in een Brusselse basisschool. Vanuit het Onderwijscentrum Brussel (OCB) trek ik vandaag naar scholen voor vormingen en ondersteuning-op-maat. Taal en meertaligheid, ouder- en buurtbetrokkenheid en omgaan met diversiteit en armoede, dat is mijn dada. Vind je het gek dat ik ernaar uitkijk om binnenkort in een klaslokaal te gaan wonen?

Voor en na de ‘school’uren lees ik thrillers, puzzel ik met woorden en cijfers en probeer ik allerhande presentatiesoftware uit. Ooit hoop ik mijn oude liefde ‘het grimeren’ weer op te nemen.

Impulsief en wispelturig van aard, kan ik me ook zodanig ergens op focussen dat ik de tijd helemaal uit het oog verlies.

Ik, Fred (° 1954), ben een ex-gemeenteambtenaar met nepstatuut, ex-cultureel werker met nepstatuut, ex-werkloze, ex-zaaluitbater met nepstatuut, ex-journalist, ex-auteur en ex-bibliotheekassistent. Een parcours herkenbaar voor mensen in de jaren zeventig en tachtig van vorige eeuw.

Tijdens mijn laatste baan kruiste een chronische ziekte mijn pad en tot vandaag leef ik al ruim acht jaar in extra time. Elke dag geniet ik van fotografie, reizen, wandelingen, boeken en tijdschriften in alle formaten, kunst met een kleine en grote k, theater, enz. In Mechelen kan je me nu al regelmatig in één van boekhandels zien zoeken naar iets wat niet in hun rekken staat.

Mijn nadelen: perfectionisme en een overvloed aan creatieve ideeën.

Lang geleden liepen Linde en Fred elkaar tegen het lijf op straat, … in een straattheater-groep. Samen delen ze ook een verleden in de Limburgse mijnstreek. Haar opa’s werkten nog ‘in de put’. Hij schreef verhalen over deze onder- en bovengrondse wereld. Na hun vertrek uit Limburg woonden ze zes jaar in Molenbeek en nu al tien jaar in Vilvoorde; plekken die zeer regelmatig het nieuws kleuren.

Een samenleving gericht op individualiteit en commercie, dat is niet hun ding. Een samenleving die mensen opdeelt in A, B of C-mensen, evenmin. Daarom kiezen ze voor het duurzame en sociale co-housingsproject Gummarushof. Tafelen doen ze graag lang en mediterraans. Daar zitten de Italiaanse roots van Linde en de interesse voor Italië en de Italiaanse gemeenschap in België van Fred voor iets tussen.

Tijdens vrije dagen reizen ze rond in Europa naar plekken op de grens tussen land en water.

Advertenties