Hoeveel gezinnen passen onder één dak?

gezinnen

Lees hier het antwoord van Tom:

Gewoonlijk één en soms zien we er 2, 3 of meer.
Onder ons dak passen ongeveer 20 à 25 gezinnen.
Dat lijkt veel, maar we hebben dan ook een heel groot dak.

En toch krijgt ieder een eigen plekje. Met een eigen badkamer en keuken en slaapkamer, woonruimte, eetplek en zelfs een eigen terrasje of stukje privétuin.
Er zijn kleinere en grotere eenheden.  Sommige hebben een terras, andere een stukje tuin of een deel van de serre. De ene kijkt hoog uit boven de wijk, de andere heeft meteen contact met de tuin. Een deeltje is oost-west gericht, een deeltje noord-zuid. Zo is er voor ieder wat wils.

Naast het dak hebben we ook een grote tuin, dat scheelt natuurlijk ook.
Vandaag staan in die tuin wel nog wat gebouwen, maar die breken we zo snel mogelijk af. De wooneenheden zijn casco. Dat betekent dat je ze zelf naar eigen smaak kan inrichten. En dat je dus zelf bepaalt hoeveel extra kosten je nog wil maken en wanneer je dat doet. Je bent dus niet verplicht om uit een beperkte catalogus de steentjes van de badkamer te kiezen. Start je met een IKEA keuken of wil je meteen die design keuken?  En je 2e slaapkamer wordt als de kinderen het huis uit zijn een rustige knutselhoek. Zo blijft je plekje je eigenste stekje.

Een raam kapot, een lekke dakgoot, de lamp van de buitenverlichting stuk. Lastig als je 2 linkerhanden hebt.  In plaats van elk individueel naar de doe-het-zelfzaak te rijden, is er een werkteam dat dit opneemt. (Grote klusjes worden natuurlijk uitbesteed). En in ruil zet jij je misschien met anderen achter de kookpotten voor een wekelijkse gezamenlijke maaltijd. Of verzorg je de plantjes in de tuin of haal je de boodschappen op. Plots handen tekort omdat je zoontje ziek is en dochter dringend naar de tennisles moet? Even de buren contacteren en klaar is kees. Maar vergeet dan niet om ook later even iets terug te doen, alleen zo is het fijn vertoeven onder ons grote dak. Zo delen we alle klusjes, zodat iedereen een handje helpt en zich inzet voor die dingen waar hij of zij goed in is.

Wil je meer te weten komen over Tom? Klik dan op zijn foto.

tom

Advertenties