Griet

griet

Ik ben Griet, een enthousiaste thirty-something, oorspronkelijk uit West-Vlaanderen maar sinds een zevental jaren tot over mijn oren verliefd op Mechelen! Ik werk bij Jes Stadslabo in Molenbeek. Ons team geeft opleiding en begeleiding aan jonge werkzoekenden. Daarnaast ben ik – even diep ademhalen –  speltrainer bij Centrum Informatieve Spelen, reisbegeleidster bij Kriskras, vrijwilliger bij Eva Mechelen en ook actief binnen particulier autodelen (Autopia), Lets en Broederlijk Delen (Wereldkamp). Een avondje salsadansen of gewoon los gaan op wereldmuziek doet me erg deugd, maar na al die drukte kan ik dan erg genieten van een boekje lezen op mijn terras of van al liftend en via ‘slow travel’ een nieuw stukje Europa ontdekken (me as HitchHikeHriet).

Op dit moment deel ik een huis met vier andere mensen (waaronder Aagje) en het smaakt naar meer. Cohousing is voor mij een kans om mee te bouwen aan mijn ideale thuis/buurt/maatschappij. Ik ben al benieuwd wat voor wilde plannen er nog zullen ontstaan in onze gemeenschappelijke woonkamer!

Veggie wereldkeuken is mijn ding, met een voorkeur voor Indisch en Midden-Oosten. Eigenlijk eet ik graag alles met kikkererwten en/of aubergine: Chana Masala, veggie moussaka, Thaise kokos-curry met kikkererwten, hummus, falafel, baba ganoush en de veggieballetjes van de Ikea want met twee bijgerechten met kikkererwten, jawel.

Fietsen langs de Dijle of de Vaart naar ’t Zennegat of langs het Mechels Broek geeft me een gezonde blos en een stralende glimlach. Binnen de vesten is de buurt van de Vismarkt mijn favoriet en de Sint-Rombouts toren beklimmen blijft voor mij iets speciaals hebben.

Als ik de lotto zou winnen, dan kocht ik een grote boot of een eiland (of allebei) en startte ik een “holiday-co-housing” of “nomad-base”. Lang verhaal maar ik leg het graag verder uit bij een glaasje wijn!

Maak ook kennis met enkele van mijn medebewoners:

aagje tom gitte joost peter paule  portret christiane person

Advertenties