Griet, Mark en Laura

 

Dankzij de fairphone ringtone keken ze elkaar aan de bar van Il Cardinale voor het eerst in de ogen. Mark was er met zijn dochter Laura, Griet met vrienden. Alledrie nieuwe Mechelaars die intussen verknocht zijn aan deze stad.

Een cohousing project uit de grond stampen is voor hen meebouwen aan de maatschappij van de toekomst, is nieuwe dynamieken een kans geven, is er vol voor gaan en af en toe ook vol op je bek durven gaan.

Met z’n drietjes trekken ze er regelmatig op uit met ‘Marjet de camionette’, lekker vrij op zwerftocht in Europa. Andere dagen genieten ze van de zon op hun dakterrasje met uitzicht op de Sint Romboutstoren (nu ze nog in centrum Mechelen wonen).

Griet verkent soms hele stukken van Europa al liftend en met een veel te grote rugzak. Naar Barcelona bijvoorbeeld of het zuiden van Frankrijk. Of naar Berlijn met een omweg langs Polen. Als ze het vliegtuig neemt dan is het naar Latijns-Amerika, waar ze reizen begeleidt voor o.a. Joker en Kriskras.
Samen met Gitte overtuigde ze heel wat lokale horeca om voor ‘verleidelijk veggie’ te gaan, de lokale Eva-groep is bij deze al goed geïnfiltreerd in Gummarushof. Ook voor haar werk gooit ze zich 100% in de strijd. Al moet ze in een grote bloempot kruipen, zich doornat laten regenen en weer tevoorschijn komen met een bordje “Stort regen voor Burkina Faso” (zie broederlijkdelen.be).

Ook Mark heeft een onuitstaanbare drang om de wereld te verbeteren en heeft altijd gewerkt rond energie en klimaat. Downsizen en in een cohousing stappen zijn daar een logisch gevolg van, minder vlees eten ook. Om te ontsnappen aan het dagelijks bestaan kan hij zich helemaal verliezen in een SF-boek, software problemen of elektronica gadgets. Spreek hem niet aan over sport of voordat hij zijn straffe espresso ‘s morgens binnen heeft (maar daarna is hij redelijk genietbaar).

Laura houdt van korte rokjes, waveboarden, de zon en Shawn Mendes. Binnenkort gaat ze naar de middelbare school, waar ze erg uitkijkt naar haar eigen locker, net zoals in de Amerikaanse series. Haar spreekbeurt over cohousing overtuigde zelfs haar leraar om in een samenwoonproject te stappen!

Advertenties